HTML

Most mennyi a kamat?

Hol van a legmagasabb kamat? Mibe érdemes befektetni? Találd meg itt a legjobb lehetőséget! Mindenki előtt nyitott, hogy megossza hasznos információit és tippjeit ezen az oldalon. Spóroljunk időt és energiát, azzal, hogy itt egybegyűjtjük a legjobb befektetési lehetőségeket! Ne kattintgassunk órákig mire megtaláljuk a legjobb megoldást. Ezért indult el ez a blog.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Bankok

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Kondíciók

lekötött betétek bankok és futamidők szerint

2009.11.30. 10:24 lekötés

Más befektetések felé fordulhatnak a bankbetétesek? Jön az új adókedvezmény

Címkék: kamat rendszeres megtakarítás

A fokozatosan csökkenő jegybanki alapkamat és a januárban hatályba lépő új adókedvezmények a megtakarítási szokások megváltoztatására ösztönözhetik a lakosságot, és ráirányíthatják a figyelmet a hosszú távú befektetésekre a Pioneer Alapkezelő elemzése szerint. Írja a Napi Gazdaság

A Pioneer elemzése szerint a jegybanki alapkamat csökkenése miatt a kereskedelmi bankok és az állam is egyre kevesebb kamatot fizet a lakossági megtakarításokra. A megtakarításaikat bankbetétben és állampapírban tartók ezért várhatóan olyan befektetéseket keresnek majd, amelyek jobban illeszkednek hosszú távú életcéljaik eléréséhez.

Vízkeleti Sándor, az alapkezelő vezérigazgatója arra is felhívja a figyelmet, hogy fontos a befektetések megosztása, mert segít csökkenteni a kockázatot.

Éppen a hosszabb távú befektetések ösztönzését kívánja elősegíteni a januártól nyitható tartós befektetési számla. Az itt lekötött vagyon után három évet követően 10 százalék árfolyamnyereség-adót kell csak fizetni, szemben az általános 20 százalékkal, öt év után pedig adómentes a megtakarítás.

Szintén a hosszú távú, már a nyugdíjas évekre való felkészülést szolgáló befektetési forma a nyugdíj-előtakarékossági számla (nyesz), amely jelenleg is nyitható a legtöbb kereskedelmi banknál. A nyesz számlán takarékoskodók nemcsak a tartós befektetési számla esetében érvényes adókedvezménnyel élhetnek, hanem az éves befizetésük 30 százalékának megfelelő, de legfeljebb 100 ezer forint adójóváírást is kapnak.

Mindkét hosszú távú befektetési forma sajátossága, hogy az itt elhelyezett, önkéntes megtakarításból származó összeg befektetéséről mindenki saját maga dönthet, és bármikor megváltoztathatja a befektetési portfólió összetételét.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lekotes.blog.hu/api/trackback/id/tr871562647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása