HTML

Most mennyi a kamat?

Hol van a legmagasabb kamat? Mibe érdemes befektetni? Találd meg itt a legjobb lehetőséget! Mindenki előtt nyitott, hogy megossza hasznos információit és tippjeit ezen az oldalon. Spóroljunk időt és energiát, azzal, hogy itt egybegyűjtjük a legjobb befektetési lehetőségeket! Ne kattintgassunk órákig mire megtaláljuk a legjobb megoldást. Ezért indult el ez a blog.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bankok

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek

Kondíciók

lekötött betétek bankok és futamidők szerint

2009.11.10. 14:05 lekötés

Megéri-e az éven túli megtakarítás?

Sokaknak a hosszabb távú pénzlekötés inkább nyűgnek vagy tehernek tűnik, amikor felmerül hogy mennyi időre is szeretné befektetni a pénzét. De nézzük meg: valójában miért nem merjük elkötelezni magunkat egy-egy betét vagy kötvény mellett éventúl?
A legnyomósabb ellenérv, hogy a bizonytalan gazdasági és politikai helyzet ami miatt nem kötjük le pénzünket hosszabb távra. A másik persze a likviditás fontossága: ha például lakást veszünk belátható időn belül, vagy nagyobb kiadás várható. A másik oldalon viszont ott van a csökkenő kamat "réme", hogy egyre kevesebbet kapunk rá, ha mindig csak kis időre kötjük le. A fejlettebb nyugati társadalmakban évtizedekre visszanyúló kúltúrája van a hosszútávú megtakarításoknak, mint például a nyugdíjelőtakarékosság, öngondoskodás, vagy a lakásra gyűjtés. Gondoljuk át, hogy nem elhamarkodott e elutasító kijelentésünk, amikor sokan azzal riogatnak, hogy nyugdíja sem lesz a mai fiataloknak. 

Most vonatkoztassunk el attól, hogy biztosítás, kötvény vagy egyéb program amiről beszélünk. A bizonytalan gazdasági helyzet lehet akár egy érv is a hosszabb távú megtakarítások mellett, ha nem forint akkor euro, ha nem hazai bank akkor külföldi, mert az ember bizony hajlamos a rövid időnként lejáró pénzéből csipegetni.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lekotes.blog.hu/api/trackback/id/tr931515396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lendvorszki Norbert 2009.11.11. 14:27:41

Nyugdíjról én is írok pénzügyi blogom. Hosszú távú megtakarításnál nagyon fontos megtalálni a megfelelő portfóliót(befektetés összetétele). Ha ez megvan, akkor igen szép hozamokat lehet elérni. Ehhez ismerni kell a régiók fejlődési mutatóit, várható jövőbeli fejlődésük ütemét. Ha érdeklődtök eziránt, szívesen válaszolok kérdéseitekre.

lekötés 2009.11.11. 15:33:28

@Lendvorszki Norbert: Köszönjük a hozzászólásod! Az érdekelne elsősorban, hogy nyugdíj előtakarékosságot ajánlanál inkább, vagy megtakarítási életbiztosítást? Esetleg mindkettőt?

Lendvorszki Norbert 2009.11.11. 16:19:45

@lekötés: Megtakarítási életbiztosítást, azaz Unit-linked terméket. A futamidőt te szabod meg,a befektetés összetételét te szabod meg, lehet szüneteltetni, lehet növelni és csökkenteni a díjat egy idő után, ki is lehet venni a megtakarításból, mellé is lehet rakni egy összegben megtakarítást stb.. Tehát rengeteg szolgáltatást tartalmaznak a jobb unit-linkedek. És persze olyanokról beszélek, amelyek költségszerkezete is jó.
süti beállítások módosítása